Taste Their Future 20 februari 2020

 

Taste Their Future

Voor de uitnodiging en het programma vmbo-mentoren klik hier: Taste their future uitnodiging mentoren Def 2019-2020

Taste Their Future is een succesvol eendaags evenement voor vmbo-mentoren en MT-leden uit de LRA. Het evenement wordt gefaciliteerd door Aeres mbo Velp, Astrum College Velp, Helicon mbo Velp en Rijn IJssel en zal plaatsvinden op donderdag 20 februari 2020.

Studenten die de overstap van vmbo naar mbo maken, ervaren vaak grote niveauverschillen tussen vmbo en mbo, met name op het vlak van algemene mbo-vaardigheden. Mentoren proberen de leerlingen voor te bereiden op deze overstap, maar hebben vaak onvoldoende kennis van het mbo-onderwijs en de mogelijkheden.

Het evenement biedt vmbo-mentoren en  MT-leden, gedurende een dag of dagdeel, een creatieve, collegiale en ook inhoudelijke ontmoeting tussen vmbo en mbo. Mentoren en MT-leden krijgen op het evenement beter zicht op wat studeren aan het mbo inhoudt, komen veelvuldig  in contact met studenten én krijgen concrete handvatten aangereikt om hun leerlingen mbo-startklaar te maken. Ze maken kennis maken met mbo-vaardigheden, krijgen een kijkje in de keuken van het mbo en doen kennis op over mogelijke vervolgopleidingen.